Generál Powell podpořil kandidaturu Joea Bidena

8. 6. 2020

čas čtení 1 minuta
Bývalý ministr obrany za Republikánskou stranu Collin Powell prohlásil, že bude v letošních prezidentských volbách hlasovat pro Demokrata Joea Bidena, informuje Devan Cole.


"Jistě nemohu letos žádným způsobem podpořit prezidenta Trumpa," prohlásil Powell v pořadu CNN "State of the Union". A dodal, že se nemohl donutit hlasovat pro Trumpa ani před čtyřmi lety.

Penzionovaný generál tehdy hlasoval pro Trumpovu konkurentku Hillary Clintonovou. Odcizené emaily zveřejněné v září 2016 ukázaly, že Powell Trumpa silně odsoudil a označil jej za "národní ostudu a mezinárodního páriu".

Powell v neděli řekl, že má "velmi blízko k Joe Bidenovi v sociálních záležitostech a v politických záležitostech" a dodal: "Pracoval jsem pro něj 35, 40 let a on je nyní kandidátem a budu pro něj hlasovat".

Trump krátce po rozhovoru označil na Twitteru Powella za "skutečnou mrtvolu" a Bidena za "další mrtvolu". Prezident také na Powella zaútočil kvůli jeho roli při předkládání otázky intervence do Iráku v roce 2003 na půdě OSN.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
6225

Diskuse

Obsah vydání | 11. 6. 2020