Facebook odstranil Trumpovu reklamu kvůli "nacistickému nenávistnému symbolu"

19. 6. 2020

čas čtení 1 minuta
Aktualizace: Twitter varovně označil video, které tweetoval Donald Trump. Obsahovalo falešný segment o "rasistickém batoleti". Twitter doplnil varování, že materiál je zmanipulovaný. Video bylo pozměněno tak, aby vypadalo jako vysílání televize CNN. Jsou na něm dvě běhající batolata a obsahuje falešnou grafiku, která tvrdí "Zděšené battole (ano, s chybou) utíká pryč od rasistického dítěte". Clip také obviňuje "fake news", že šíří falešné informace. - Minulý měsíc Trump podepsal exekutivní příkaz, jehož cílem je omezit ochranu pro společnosti provozující sociální sítě před žalobami proti materiálu zveřeňovanému na jejich platformách. ZDE  

Společnost Facebook oznámila, že odstranila reklamu propagující znovuzvolení prezidenta Donalda Trumpa, která používala symbol běžný v nacistickém Německu.


Podle Facebooku reklama obsahovala na špici postavený rudý trojúhelník podobný tomu, kterým nacisté označovali své oponenty. Trumpova kampaň tvrdí, že symbol se týkal ultralevicové skupiny Antifa, která podle ní symbol sama používá. (To ale nelze prokázat - pozn. BL.)

Facebook tvrdí, že reklama porušuje jeho politiku proti organizované nenávisti.

"Nepovolujeme symboly, které reprezentují nenávistné organizace nebo nenávistné ideologie, pokud nejsou umístěny v kontextu nebo odsouzeny," prohlásil šéf Facebooku pro bezpečnostní politiku Nathaniel Gleicher.

A dodal: "To je to co jsme viděli v tomto případě v této reklamě a všude, kde je použit tento symbol, bychom podnikli stejné akce."

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
11707

Diskuse

Obsah vydání | 23. 6. 2020