K protestům jihočeských studentů

Úroveň dnešního školství je v ČR o hodně horší než za komunismu

20. 12. 2012

čas čtení 2 minuty

Často se vedou debaty o tom, je-li současný režim horší než totalita před rokem 1989. Já bych řekl, že je, ale uvědomit si musíme, že oněch 40 let nebylo stejných. Vládě z roku 1968 nesahá ta Nečasova a předtím Topolánkova ani po kotníky. V padesátých letech to bylo pochopitelně mnohem horší, ale myslím si, že naše vláda zde byla jen pro okrasu a že nám ve skutečnosti vládl Kreml, píše Jaroslav Obermajer

Jeden fakt je bohužel naprosto zřejmý, alespoň tomu, kdo znal školství za komunismu a školství dnešní. Současné školství je naprosto neporovnatelně horší.

Od roku 1992 pracuji jako učitel na nejrůznějších středních školách (gymnasium, obchodní akademie, strojní a stavební průmyslovka, zdravotnická škola a podobně) a za minulého režimu jsem vystudoval základní střední i dvě vysoké školy, takže na rozdíl od studentů (docela výstižně pojmenovaných Klausjugend) mohu srovnávat. Letos učím jen ve dvou třídách soukromé střední školy a mohu se stoprocentní jistotou říci, že z těchto studentů by maturitu na obyčejné průmyslovce v roce 1959 nedokázal složit ani jediný. Je to hrozné konstatování, ale je to bohužel pravda.

Takže protesty proti paní Baborové, která ve Strakonicích učila předměty zcela nepolitické (neslyšel jsem také, že by si na ni stěžoval někdo ze Strakonic, kde ji na rozdíl od Třeboně a Budějovic musí znát určitě lépe), mi připadají nejen hloupé, ale také naprosto nedemokratické. Studenti by měli své protesty zaměřit spíše proti těm kdo dělají KSČM tak skvělou propagandu. Myslím tím různé ty Topolánky, Dalíky, Bartáky, Nečase, Kalousky, Drobily, Drábky a podobně.

Pokud by paní Baborovou nakonec donutili k odstoupení, neznamenalo by to nic menšího, než to, že volby nemají vůbec žádný smysl a že volební výsledky platí jen tehdy zvítězí li pravičáci. Klidně bychom volby mohli zrušit a parlament i další orgány by mohli rovnou najmenovat naši mo(u)dří studenti.

0
Vytisknout
12448

Diskuse

Obsah vydání | 21. 12. 2012