Sakra, Picek toho ale musí hodně vědět!

21. 12. 2012

čas čtení 1 minuta

V žádném případě není Karolína Peakeová (odmítám, neb jsem Čech jako poleno, nepřechylovat) můj politický šálek kávy. Její schopnost být k potřebám obyčejných lidí, hlavně když jí to udrží u koryta, tzv. splachovací, mi na ní dlouhodobě vadí, píše František Štván.

Přesto jsem nechápal, proč ji premiér, ale i prezident Klaus vyčítali, že po svém příchodu na ministerstvo obrany odvolala generála Picka a šéfa vyzbrojování Bulanta; a logicky tak nechápu, proč ji za toto rozhodnutí - v podstatě vzápětí - premiér odvolal a Klaus to, nepochybně s velkým potěšením, schválil.

Generál Picek byl totiž nejen takřka dvacet roků členem KSČ, co se na vojenských školách učil, jak zakroutit revanšistům (kapitalistům) krkem, ale byl také přítomen všem ekonomickým podivnostem, které jsou nedílnou součástí polistopadové historie naší lidově demokratické tržní armády. Byl jsem proto možná jedním z mála, kterým toto rozhodnutí paní Peakeové připadalo poměrně logické, což se jí na vládní úrovni přihodilo snad poprvé. Zkrátka a dobře.

Kdyby ji Nečas odvolal za fatální projev neschopnosti řídit svěřený úřad, pak bych to přijal s povzdechnutím, že jsem to očekával. To se nestalo. A tak její odvolání jen za to, že odvolala generála Picka, čímž prý byla narušena kontinuita v čele resortu (proč nesmí být narušena?) a aby toho nebylo málo, tak prý jejím rozhodnutím došlo k ohrožení bezpečnosti státu, vnímám jako snahu udobřit si generála Picka. A to i přesto, že mu nehrozilo sociální vyloučení a mohl si vybrat práci, tedy i mzdu, jakou chtěl, za což by všichni odvolání z pracovních pozic "dali" život.

Proto si podle mě logicky říkám: "Sakra, Picek toho ale musí hodně vědět."

0
Vytisknout
15261

Diskuse

Obsah vydání | 21. 12. 2012