Premiérova "malá" domů, aneb Starosti Nečasovy domácnosti

15. 7. 2013 / Boris Cvek

čas čtení 2 minuty

Jestliže konzervativní a ke katolické víře se hlásící expremiér Nečas našel svoje životní štěstí v paní Nagyové (třeba okouzlen jejími lidskými kvalitami), kvůli které ohlásil svůj rozvod, bylo by asi nelidské mu to nepřát. Má možnost se znovu, aspoň tedy civilně, oženit na rozdíl od homosexuálů, kteří se nemohou s tím, koho milují, vzít ani jednou, a to kvůli blábolení o rodinných hodnotách a posvátnosti rodiny z úst takových konzervativních nečasů. Problém ovšem nastává, jestliže expremiér platil svou partnerku z veřejných peněz částkami, které byly v odměnách mnohonásobky jejího platu ( podle informací na Ihned.cz to bylo až 273 tisíc celkový plat vs. 33 590 Kč normální plat hrubého).

Nečas plat Nagyové hájil tím, že "dře jako kůň". Nakolik objektivně je však partner schopen posoudit pracovní výkon své partnerky? Nemluvě o tom, že tak vlastně sypal veřejné peníze do vlastní domácnosti, pokud oba partneři byli opravdu partnery a měli v té době společnou domácnost. Nevypovídá to o člověku a politikovi Petrovi Nečasovi velmi mnoho? Myslím, že o charakteru pana Nečase dobře svědčí dva úryvky ze dvou níže citovaných zdrojů (první vyšel Insideru.cz 14.6. a druhý Právu 13.7.), vidíme z nich také to, zda máme věřit spíše státním zástupcům, nebo panu Nečasovi:

"Nečas vždy vehementně popíral, že by jej s šéfkou jeho kabinetu pojil víc než pracovní vztah. Státní zástupce Rostislav Bajger ovšem natvrdo píše o poměru. To když nastiňuje motivy, proč si vysoká státní úřednice měla u vojenské rozvědky objednat sledování (dosud ještě) manželky premiéra."

Otázka redaktora Práva: "Pane bývalý premiére, odmítáte hovořit o svém soukromí, ale můžete mi otevřeně říci, jak je to s vámi a obviněnou bývalou šéfkou vašeho kabinetu Janou Nagyovou?

Odpověď Petra Nečase: "S Janou Nagyovou máme spolu vztah. Je to pevný vztah a jednoznačně s ním počítám i do budoucnosti. A také za ní jednoznačně stojím."

0
Vytisknout
13747

Diskuse

Obsah vydání | 18. 7. 2013