Donald Trump zkouší novou taktiku - omluvit se

19. 8. 2016

čas čtení 1 minuta


Donald Trump se pokusil obnovit svou volební kampaň v Severní Karolíně omluvou. Řekl: "Někdy v žáru debaty, když mluvíte o množství věcí, si nezvolíte ta správná slova nebo řeknete něco nesprávného. To jsem dělal. A, věřte tomu nebu ne, lituju toho. Opravdu toho lituju. Zejména v těch případech, kdy jsem mohl způsobit osobní bolest."

Na rozdíl od předchozích volebních shromáždění, Trump nemluvil spatra, ale důsledně se dodržoval předem napsaného textu a používal teleprompteru.

Je ho soupeřka Hillary Clintonová Trumpovu změnu postoje odmítla: "Donald Trump zahájil svou kariéru tím, že doslova urážel lidi," konstatovala její kampaň. "Dnes večer jsme se dověděli, že autor jeho projevu a telepromter ví, že se musí za mnoho věcí omlouvat. Avšak ta omluva je jen dobře napsanou frází, dokud nám neřekne, kterých z mnoha ze svých urážlivých, útočných a konfliktních výroků lituje."

Na změnu Trumpova postoje zřejmě měl vliv Kellyanne Cowayové, zkušené průzkumnice veřejného mínění, která byla ve středy povýšena na manažerku jeho kampaně.

Na Trumpovo shromáždění v Severní Karolíně přišlo jen asi 5000 lidí, hala zůstala tentokrát poloprázdná.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
6672

Diskuse

Obsah vydání | 19. 8. 2016