Trumpův skandál: Objevují se stále nové podrobnosti, podpora impeachmentu ve veřejnosti roste

2. 10. 2019

čas čtení 1 minuta
Podpora pro impeachment Donalda Trumpa narůstá, ukazují průzkumy - zatímco vyšlo najevo, že se prezident nedávno pokusil o nátlak na australského premiéra Scotta Morrisona a další zahraniční lídry. Měl v úmyslu dosáhnout toho, aby poskytli pomoc jeho ministrovi spravedlnosti při vyšetřováním vzniku zprávy zvláštního vyšetřovatele Roberta Muellera ohledně ruského hackingu americké volební kampaně.


Objevují se stále nové podrobnosti ohledně nyní již proslulého telefonátu s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenkým z 25. července, který se stal důvodem vyšetřování oznámeného minulý týden Demokratickou stranou.

Prezidentův soukromý právní zástupce Rudy Giuliani byl mezitím předvolán opozicí kvůli textovým zprávám, záznamům telefonátů a další komunikaci související s nepovedeným pokusem dotlačit Ukrajinu k vyšetřování podezření z korupce, které zahrnuje předního prezidentského kandidáta Demokratů pro rok 2020 Joea Bidena. V televizi Fox News se však Giuliani celé záležitosti vysmál: "Zdá se že zapomněli, že jsem právník."

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
7100

Diskuse

Obsah vydání | 7. 10. 2019