Věčné kyvadlo rasistické blbosti aneb Z extrému do extrému za stálého smíchu mocných

15. 2. 2022 / Milan Kohout

čas čtení 3 minuty

Netušil jsem, že jednou budu psát následující řádky, vždyť titulek mého prvního článku do Britských listů (někdy v minulém tisíletí) zněl: Netušil jsem, že jsem byl rasista”.


Ale jsem naprosto zklamán z takzvané americké “levice”, kterou už delší dobu nazývám Fake Leftists” neboli falešnými levičáky. 


Náš stát Massachusetts se pyšní nejprogresivnější politickou korektností, kterou dohání až do paradoxních extrémů, aby vyhověl takzvanému probuzenému” hnutí “Woke”.

 


V roce 1954 americký Nejvyšší soud rozhodl, že rasová segregace ve školách je protiústavní.

 

Každý Američan si vybavuje fotku malé černošské školačky Ruby Bridges, která je pravidelně do školy doprovázena a ochraňována americkými policisty před nebezpečím rasově motivovaných útoků, protože arogantní a sobecká bělošská společnost tehdy nechtěla přijmout vyhlášený zákon.


Leč kyvadlo se jaksi po letech přehouplo a nedávno se massachusettské státní školy ve Wellesley (Wellesley Public Schools) rozhodly, že budou  pořádat speciální školní srazy a programy určené jen pro žáky definované jako People of Color”, na které nebudou mít přístup žáci bílé rasy. Údajně proto, že se studenti různých barev” cítí lépe, když tam s nimi nejsou běloši. 


V tomto historickém okamžiku podali žalobu proti segregačnímu rozhodnutí škol ve Wellesley zase bílí rodiče. 


Naštěstí soud použil zdravý rozum a rodiče svoji žalobu vyhráli a školy ve Wellesley musely zrušit rasovou segregaci svých žáků. 


Nevím, jestli je mezi žáky opět nějaká Ruby Bridges, tentokrát bílá. 


Samozřejmě, že jsem extrémně citlivý na tento případ, neb mám v jedné místní státní škole svoji devítiletou dceru, která za svoji barvu kůže opravdu také nemůže.



Zde je odkaz na onen ilustrativní soudní případ v massachusettských školách:


https://defendinged.org/ls/


http://defendinged.org/…pdf




Tento zdánlivě drobný případ je ale jeden z mnoha symptomatických úletů současné rasové hysterie ve Spojených státech.


Někdy se táži, jak je možné, že žádná rasová skupina není imunní proti rasové zaslepenosti či korupci či touze po moci a ovládání společnosti a také touze po pomstě. 


Jak se zdá i organizace Black Lives Matter” je jedna z mnoha smutných obětí korupce, neb se začínají vyvalovat informace o tom, že si její vůdkyně začala za podivných okolností nakupovat domy za milióny dolarů věnovaných její organizaci korporacemi. 


Samozřejmě se hned nabízí myšlenka, že se ony korporace právě tímto způsobem vtipně a včas zbavily nebezpečí masového hnutí, které by žádalo změnu ekonomického systému. 


Nedivil bych se, neb mocní kapitalističtí zbohatlíci jsou na šachovnici vždy o jeden tah dopředu. 


Viz:

https://www.blmchapterstatement.com/no2/


https://dissidentvoice.org/…er/


https://blackagendareport.com/…ent


https://www.truthdig.com/…er/


https://www.washingtonexaminer.com/hip


https://nypost.com/…165




Samozřejmě i celé zasřešující hnutí “Woke”, bojující za rasovou a ekonomickou rohonoprávnost bylo již dávno uneseno kapitalistickými korporacemi a vládními politiky, kteří vždy veškeré dobré a progresivní myšlenky pokrytecky unesou a prodávají za své programy, aby si hřáli své polívčičky v dobře placených státních džobech.


Inu kapitalismus okamžitě kooptuje a komodifikuje vše, co mu přijde do cesty. 



Doufám, že snad zase vstanou noví levicoví bojovníci.



Z Bostonu Milan Kohout

3
Vytisknout
6943

Diskuse

Obsah vydání | 17. 2. 2022