Pozor na manipulující česká média ve věci konfliktu Izraelci-Hamás

20. 10. 2023 / Albín Sybera

čas čtení 1 minuta

Český diskurs o válce v Izraeli je klasicky ze všech stran obestoupen influencery a médii a EPH a PPF - podobně jako Mlynář okamžitě po začátku covidu začal vysvětlovat jak “EU selhává,” tak jeho nástupce (fanatický klausovec) Jan Růžička dnes zase ujíždí na popisech Západu jako podléhajícího levici a islámskému radikalismu. Nápadně se přítom shoduje s komunikační ofenzívou Pavla Tykače a Daniela Křetínského, upozorňuje Albín Sybera. 

Pozn. JČ: Seriozní novinářská práce se nemůže nikdy identifikovat s žádnými oficiálními postoji, žádných vlád či armád, seriózní novináři vždy udržují od oficiálních prohlášení kritický odstup. Prosím, udržte ho i vy jako čtenáři.

Naopak prvotním úkolem novinářů je vždy postavit se na stranu slabých a poškozovaných. Proto tolik pozornosti západních médií k izraelskému bombardování civilistů a dětí. Samozřejmě věnovaly velké množství pozornosti i vraždění Izraelců Hamásem dne 7. října 2023. Ovšem izraelští mluvčí interviewovaní v západních médiích se sami diskreditují, protože na všechny kritické otázky odpovídají jen odkazem na obrovské trauma Izraelců ze 7. října.

Pokud se BBC zeptá mluvčího izraelské vlády, proč bombardujete v Gaze civilisty a děti a odpíráte jim vodu a elektřinu, izraelský mluvčí reaguje: Proč nevysíláte o izraelských rukojmích? - na což reportérka BBC odpoví: Tomu se přece věnujeme intenzivně, ale já chci odpověď na svou otázku o bombardování civilistů, a on na to nereaguje - sám se tím diskredituje.

Joe Biden během své návštěvy v Izraeli právem Izraelce varoval, že tento postoj nebude nakonec svět sdílet.

3
Vytisknout
4831

Diskuse

Obsah vydání | 26. 10. 2023