Tomáš Cikrt: Pro mě není hrdinou Roman Smetana, hrdinou byl Pavel Wonka

21. 12. 2012

čas čtení 1 minuta

K případu Roman Smetana: Já tu tragikomedii vnímám na obou stranách, paní Langerová jednala podle zákona, a přesto pitomě. Pan Smetana by pro mě byl možná hrdinou, kdyby si za svůj názor skutečně odpracoval těch x hodin, mohl pozvat přátele, aby mu pomohli, udělat z toho happening. Takto ho mám za pozéra, vžil se do role, která mu přerostla přes hlavu. Hned se ho "ujali" lidé, kteří toužili mít svého hrdinu, ale ve vězení s ním nesedí. Za mříže se dostal kvůli nerespektování rozhodnutí soudu, ne proto, že pomaloval plakáty. Může si za to on sám a jeho nové okolí, které ho utvrzuje ve falešném hrdinství, Jeho dopisy mi připadají vyumělkované a mám pocit, že není už dnes strůjcem svého osudu. Doufám, že se pletu, moc bych přál panu Smetanovi, aby byl alespoň sám sebou.

Víte, já si prostě myslím, že Česká republika je svobodný demokratický stát a krajní formy protestu jsou zbytečné a teatrální. Pro mě je hrdinou Pavel Wonka, ne Roman Smetana, píše Tomáš Cikrt a dodává:

- nejsem členem ODS a nikdy jsem nebyl členem žádné strany

- nepatřím ke "smetánce", bydlím na sídlišti v paneláku, a na měsíc vydělám akorát tolik, co zase utratí má rodina, jsem typická drobná OSVČ, přednáším a píši a nemohu si vyskakovat

- přesto žiji šťastný život, k nikomu necítím nenávist a chovám hluboký respekt k odlišným názorům, včetně toho Vašeho.

0
Vytisknout
10151

Diskuse

Obsah vydání | 21. 12. 2012