Newyorská policie obžalovala muže, který zastřelil dva muslimy

16. 8. 2016

čas čtení 1 minuta


Newyorská policie zatkla a obžalovala Oscara Morela, pětatřicetiletého Hispánce z Brooklynu, ze dvou vražd a z dvojího nezákonného vlastnictví trestné zbraně. Muž byl také obžalován, že svým automobilem narazil do cyklisty ve čtvrti Queens asi deset minut a pět kilometrů po spáchání vražd a z útoku na policistu.

Policie v pondělí uvedla, že muž měl "silný osobní zájem" na zavraždění duchovního Maulama Akonjeeho, 55 a Thary Uddina.

Morel byl zatčen pozdě v neděli večer poté, co policisté nalezli černý automobil GMC Trailblazer, který odpovídal popisu svědků, kteří uvedli, že jím muž odjel ze scény vraždy. Když se detektivové k vozidlu přiblížili, Morel do jejich vozidel najel ve snaze uniknout.

V pondělí uspořádali muslimové v newyorské čtvrti Queens modlitby a vzpomínku za zemřelé. Několik politiků vyjádřilo svou soustrast, včetně Hillary Clintonové, která napsala na Twitteru: "Nesmyslné vraždy duchovního Maulama Akonjeeho a Thary Uddina jsou nesmírně smutné. Takovéto odporné činy nemají v Americe místo."

Podrobnosti v angličtině ZDE

USA
0
Vytisknout
5889

Diskuse

Obsah vydání | 18. 8. 2016