Zemanovské způsoby vyjadřování:

Toto píše na Twitteru nově zvolený prezident USA...

13. 11. 2016

čas čtení 1 minuta

Donald Trump obnovil své útoky na Twitteru:

"Pane jo! New York Times přichází o tisíce předplatitelů v důsledku svého naprosto špatného a vysoce nepřesného psaní o fenoménech Trump"

Trump také dodal:

"New York Times poslal dopis svým předplatitelům, v němž se omluvil, jak o mně ŠPATNĚ psali. Jestlipak se to změní - pochybuji?

Ve skutečnosti poslalo vedení deníku svým subskribentům po úterních volbách dopis, v němž se ptali: "Přivedla nás a další média neuvěřitelná nekonvenčnost Donalda Trumpa k tomu, že jsme podcenili jeho podporu u amerických voličů?" V neděli také Trump obvinil New York Times, že list "napsal, že si Trump myslí, že by více zemí mělo získat jaderné zbraně. Ti jsou nepoctiví. To jsem nikdy neřekl!" Ve skutečnosti však v a href="http://www.nytimes.com/2016/03/27/us/politics/donald-trump-transcript.html?_r=2" target="_blank">diskusi s deníkem NYT a s televizí CNN Trump skutečně řekl, že Japonsko, Jižní Korea a Saúdská Arábie by na tom byly lépe, kdyby získaly jaderné zbraně. Během své předvolební kampaně Trump blokoval přístup novinářů z některých médií a vyzýval své stoupence, aby na ně útočili.

0
Vytisknout
7534

Diskuse

Obsah vydání | 15. 11. 2016