Problém je, že žádný kulturní střet s muslimy neexistuje. Lidi na Západě spoluobčany nedělí podle rasy či náboženství

2. 8. 2018 / Jan Čulík

čas čtení 6 minut
Lidi v západních společnostech prostě spoluobčany nedělí podle rasy, náboženství ani pohlaví. A platí to samozřejmě i obráceně, tedy i o příslušnících minorit. (Výjimkou jsou kriminálníci v každé etnické skupině, tedy i ultrapravičáci mezi "bělochy".) Lidé vědí, že bez ohledu na jejich kulturní zázemí, je každý "jiný" taky člověk jako oni. A tak tomu také skutečně je.

Mně někdy opravdu přijde, že v Čechách je skutečně něco ve vodě, kvůli čemuž lidi blázní. Pan Urban si nedá pokoj a prostě je posedlý představou děsivé muslimské invaze. V tom smyslu je zřejmě reprezentativním představitelem většiny českých a slovenských občanů, zblblých propagandou českých médií.

Potíž je, jak pozná každý, kdo vystrčil paty z České republiky, že ve světě prostě neexistuje dělící čára mezi muslimy a nemuslimy - mezi muslimy i nemuslimy jsou slušní lidé i zločinci, jako konec konců v každé společnosti.


Výchozím bodem úvah pana Urbana - a potažmo zřejmě velké části české společnosti - je představa, že mezi muslimy a nemuslimy existuje nějaký obrovský kulturní rozdíl. Ta představa je právě falešná - muslimové jsou úplně normální lidi, jako Češi. Uznávám, že pro Čechy, mnozí z nichž jsou neuvěřitelně rasističtí, zejména ti, kdo nikdy nevystrčili paty z baráku a neznají žádného cizince, natož, hrůzo, třeba černocha! je tahle informace překvapivá a neuvěřitelná.

Připadá mi komické, jak rychle se tolik Čechů stalo odborníky na islám a na muslimy, ačkoliv prostě nemají tu každodenní zkušenost  spolužití s nimi. Můžeme se donekonečna hádat o údajně nebezpečné muslimské invazi do Čech, připomíná mi to středověké disputace o tom, kolik andělů se vejde na špičku jehly.

Potíž je, že ten konflikt civilizací, který mnozí Češi pořád tak usilovně konstruují, prostě neexistuje. Ta premisa je falešná a je založená na rasismu, představách některých Čechů, že lidé, kteří nemají bílou kůži, jsou nějak méněcenní a zaostalí. Ve skutečnosti jsou často daleko pokročilejší než Češi. (Slyšel někdo v ČR o hypermoderním systému mikroplateb prostřednictvím mobilních telefonů, který v řadě afrických zemí používají k obchodování a placení za zboží a služby skoro všichni občané, takže to tam téměř úplně nahradilo peníze v hotovosti?)

Proti představám zločinců z Islámského státu (který mimochodem založili operativci ze zcela sekulární rozvědky Saddáma Husajna), že chtějí "vytvořit světový chalífát", protestují a bojují nejen nemuslimové, ale především muslimové, kteří byli vražděním od ISIS postiženi v první řadě.

Potíž je, že žádní muslimové do žádných Čech ani nechtějí, kromě tedy těch asi dvaceti tisíc, které Česká republika přijala v devadesátých letech a o nichž nikdo dnes ani neví, protože samozřejmě nepůsobí žádné problémy.

Pan Urban je zřejmě touto tematikou posedlý a mě fascinuje, jak to tolik Čechů obsesivně řeší. Už při jeho posledním článku na toto téma mu odpověděl Andrew Stroehlein, aby vyšel někdy ven a přečetl si nějakou knihu.

Uznávám, že argumentace Andrewa Stroehleina - pro mě konečná a přesvědčivá - lidi typu pana Urbana nepřesvědčí. Budou si stále dál mlít své nesmysly.

Nemám k argumentaci pana Urbana co dodat. Snad jen to, jak ukazuje nejnovější statistika, že v zemích, které přijaly velké množství uprchlíků, je většinová veřejnost vůči nim stále vstřícnější a přátelštější, s výjimkou zemí, kde mají  vliv ultrapravicoví populisté, kteří vyvolávají v zemi strach a nenávist. (Ale všude ani toto neplatí, neboť v USA například vyvolává navzdory všem faktům o prospěšnosti imigrace vůči imigrantům nenávist Donald Trump, přesto však je americká veřejnost vůči imigrantům stále vstřícnější.)

Mě jen na celé této posedlé blbosti mrzí, že se tolik Čechů obsesivně zabývá hrozbou, která neexistuje, namísto toho, aby řešila daleko palčivější problémy.  Ano, třeba automatizaci, která má do pár let v ČR zlikvidovat padesát procent pracovních příležitostí (toho se - na rozdíl od údajné muslimské "invaze" - nikdo v ČR nebojí :) ) - anebo globálního oteplování, v jehož souvislosti v důsledku nynějších veder většině Čechů konečně došlo, že navzdory tvrzení Václava Klause a podobných pošuků - je realitou.

Ale možná by bylo užitečné zkusit vnímat realitu a nenechávat se zblbnout lidmi a la Klaus, Babiš či periodiky jako jsou Parlamentní listy.

PS. Benjamin Kuras je šílenec, který například dlouhá léta obviňoval Jana Kavana ze spolupráce z StB. Pak, po letech přiznal, že se "spletl".  Kavana už opustil, teď si vymyslel strašáka islámu.

O Kateřině Janouchové a její spolehlivosti může svědčit Jiří Pallas, žijící ve Švédsku, který dobře zná zázemí celé Janouchovy rodiny. Janouchová blábolí, co jí napadne, asi jako Donald Trump. Po skandálním rozhovoru pro DVTV, kdy jí nechal Veselovský říkat nesmysly bez korekce, se tomuto rozhovoru věnovala švédská veřejnoprávní televize, která dokázala, že skoro všechna tvrzení paní Janouchové jsou lživá nebo nepřesná. ZDE

Je nutno taky mít trochu schopnost vnímat, kteří lidé jsou důvěryhodní. Jinak budeme jako v Rusku, kde má taky "do médií přístup každý idiot".

Pan Urban se mýlí, pokud se domnívá, že se Benjaminem Kurasem či Kateřinou Janouchovou Britské listy nikdy nezabývaly. (Jejím šokujícím rozhovorem se zabýval dokonce i švédský premiér.) Co se Kurase týče, viz výše, o Janouchové vyšly v Britských listech tyto články.  Není obtížné je najít:

0
Vytisknout
12831

Diskuse

Obsah vydání | 7. 8. 2018