Interní vládní dokumenty dokazují, že Trumpova vláda lže veřejnosti o chudobě v USA

4. 8. 2018

čas čtení 1 minuta

Poté, co Úřad vysokého komisaře OSN pro lidská práva letos v květnu vydal zprávu, že 40 milionů Američanů žije v chudobě a více než 5 milionů Američanů žije v "podmínkách třetího světa", Trumpova vláda toto prohlášení oficiálně zesměšnila jako "nepřesné, podvratné a neodpovědné". Ve svém dementi vydala vlastní "data".



Avšak z interních emailů amerického ministerstva zahraničí, které získal časopis Foreign Policy a Coda Story, ekonomičtí poradci americké vlády, kteří byli požádáni, aby se vyjádřili k přípravovanému prohlášení americké vlády kritizujícímu zprávu OSN, zpochybnili data, která americká vláda citovala v dementi. Jejich připomínky byly však v konečné verzi prohlášení buď rozmělněny nebo ignorovány. Americká vláda tak navzdory varování svých vlastních ekonomických poradců vydala lživá data, upozorňuje v časopise Foreign Policy v exkluzivním materiálu spolupracovnice Britských listů Amy Mackinnon s kolegy.

Spojené státy jsou už léta ostře kritické vůči Úřadu OSN pro lidská práva. Obviňují ho, že je chronicky zaujatý proti Izraeli. Zpráva Úřadu OSN pro lidská práva o chudobě v USA vedla k podstatnému zvýšení nepřátelství od americké vlády vůči tomuto úřadu..

Podrobnosti v angličtině ZDE

 

0
Vytisknout
7239

Diskuse

Obsah vydání | 7. 8. 2018