Jak hodlá Donald Trump zničit americké instituce

26. 1. 2024

čas čtení 3 minuty


Donald Trump: Mám v plánu rozbít "hluboký stát" a jednou provždy vyreklamovat  naši demokracii zpět pryč od washingtonské korupce a zkorumpovanosti. To je za prvé.

Okamžitě znovu vydám svůj exekutivní příkaz z roku 2020, kterým obnovím prezidentovu pravomoc odvolávat nepoctivé byrokraty. A tuto pravomoc budu uplatňovat velmi agresivně. 

Za druhé, vyčistíme všechny zkorumpované aktéry v našem národním bezpečnostním a zpravodajském aparátu, a těch je spousta. Oddělení a agentury, které byly proměněny ve zbraně proti nám, budou zcela přepracovány, takže byrokraté bez tváře už nikdy nebudou moci útočit na konzervativce, křesťany nebo politické nepřátele levice a pronásledovat je, což nyní dělají v míře, o které nikdo nemůže uvěřit, že je vůbec možná.

Zatřetí:  zcela zreformujeme soudy FISA, které jsou tak zkorumpované, že soudcům je zřejmě jedno, zda se jim v žádostech o soudník příkazy lže, mnozí soudci viděli tolik žádostí, o nichž věděli, že jsou špatné. Nebo alespoň museli vědět, že s tím nic nedělají. Lže se jim.

Za čtvrté. Odhalíme podvody a zneužívání moci, které rozvracejí naši zemi. Zřídíme Komisi pravdy a usmíření, která odtajní a zveřejní všechny dokumenty o špionáži, cenzuře a korupci v hlubokém státě, a těch je spousta.

Zapáté. Zahájíme rozsáhlý zásah proti vládním whistleblowerům, kteří se spolčují s prolhanými médiii, aby záměrně spřádali falešné narativy a rozvraceli naši vládu a demokracii. Pokud to bude možné, podáme trestní oznámení.

Zašesté.  Zajistíme, aby každý úřad generálního inspektora byl nezávislý a fyzicky oddělený od ministerstev, na která dohlíží, aby se nestal ochráncem hlubokého státu.

Zesedmé.  Požádám Kongres, aby zřídil nezávislý kontrolní systém, který bude průběžně monitorovat naše zpravodajské agentury, aby bylo zajištěno, že nešpehují naše občany nebo nevedou dezinformační kampaně proti americkému lidu, nebo že nešpehují něčí kampaň, jako špehovaly mou kampaň.

Zaosmé.  Budeme pokračovat v úsilí, které zahájila Trumpova administrativa, o přesun části rozbujelé federální byrokracie na nová místa mimo washingtonskou bažinu. Stejně jako jsem přesunul Úřad pro správu půdy do Colorada, mohlo by být přesunuto až 100 000 vládních pozic. A myslím tím okamžitě z Washingtonu do míst plných vlastenců, kteří milují Ameriku, a ti ji skutečně milují.

Zadeváté. Budu pracovat na tom, abych zakázal federálním byrokratům brát pracovní místa ve firmách, s nimiž jednají a které regulují, takže s těmito firmami jednají a tyto firmy regulují a pak chtějí v těchto firmách přijímat pracovní místa. Takhle to nefunguje. Takové veřejné chování nemůže pokračovat a probíhá neustále, jako v případě Big Pharma.

A poslední: Budu prosazovat ústavní dodatek, který bude proti omezení funkčního období poslanců Kongresu.

Takto rozbiji deep state a obnovím vládu, která je kontrolována lidmi a pro lidi. Děkuji vám mnohokrát.

1
Vytisknout
2713

Diskuse

Obsah vydání | 30. 1. 2024