Absurdní postoje obyvatel Alabamy vůči ženě, která byla postřelena, přišla o nenarozené dítě a je nyní souzena za zabití

Právo platí pro každého...

1. 7. 2019

čas čtení 1 minuta

"V Alabamě má nenarozené dítě stejná práva jako dítě narozené," říká Sharonda Hall, osmatřicetiletá absolventka bakalářského obory právo a kriminalistika, jež dooufá, že se dostane ke studiu práv. "Většina lidí s tím souhlasí".


Další lidé souhlasí s tím, že nepodmíněný trest vězení je v pořádku. V místní restauraci desetitisícového města Pleasant Grove na předměstí alabamského Birminghamu sedí Forrest Brown, hudebník v penzi. Říká, že z toho, co slyšel, usuzuje, že obvinění je v pořádku. "Právo platí pro každého."


Článek v NY Times ukazuje hrozivé postoje některých obyvatel z města, v němž byla Marshae Jones, mladá těhotná žena, postřelena do břicha při potyčce s jinou  ženou. Následkem toho potratila a zároveň byla obviněna ze zabití, neboť alabamský právní řád staví nenarozené dítě  na roveň dítěte narozeného a přiznává mu stejná práva. Alabama zároveň neumožňuje ženám potrat, ani v případě znásilnění.


Kompletní článek v  NY Times

0
Vytisknout
7492

Diskuse

Obsah vydání | 9. 7. 2019