Když padají masky

23. 2. 2022

čas čtení 1 minuta
  • Po léta se mu svět díval do očí, aby tam zahlédl jeho duši. Probíhaly "reset", filtrování informací podle vlastních přání, appeasement, sebeklam a podlézání. Ale nyní masky spadly, napsal Charlie Sykes.

Mezinárodní gangster se chová jako mezinárodní gangster.

Litevská premiérka Ingrida Šimonité napsala na Twitteru: "Putin právě zahanbil Kafku a Orwella: Žádná omezení pro imaginaci diktátora, nic nízkého není příliš nízké, žádné lži příliš okaté, žádné hranice, které by nebyly překročeny."

Putinova invaze na Ukrajinu je v plném proudu a žádný eufemismus nemůže zakrýt fakt, že Putin zahájil agresívní válku. Také v přímém přenosu sledujeme plnou syrovou moc kinetické dezinformace v rukou vyšinutého autokrata.

Věděli jsme, kdo to je. Putin nám řekl, že je gangster, už dávno, ale pět amerických administrativ z obou stran a značná část Západu lpěla na sérii sebeklamů.

Nyní se všechny sebeklamy otřásají v základech: Nejen ten ohledně Putina, ale také generační iluze ohledně bezpečnostní architektury a hrozby sankcí, o níž jsme si představovali, že Putina zadrží a zastaví na cestě k šílenství a agresi.

Ukázalo se, že značná část statečných řečí NATO byla prázdná - alespoň co se týče Ukrajinců, na nějž nyní míří hlaveň.

Dobrá zpráva zní, že Německo zablokovalo schvalování plynovodu Nord Stream 2. A jaká je ta špatná?

Bílý dům neoznámil úplné sankce a přední představitelé EU uznávají, že Rusko napadlo Ukrajinu, ale, ale, ale... Neoznačili to za invazi.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

2
Vytisknout
6989

Diskuse

Obsah vydání | 25. 2. 2022