Británie, další skandály: Orální sex Borise Johnsona a ošahávající vysoký činitel Konzervativní strany

1. 7. 2022

čas čtení 2 minuty
Aktualizace: V pátek odpoledne vyloučili Chrise Pinchera dočasně z konzervativního poslaneckého klubu, zatímco vyšetřování pokračuje. 

Skandály britské Konzervativní strany Borise Johnsona pokračují neztenčenou měrou. Nejnověji musel na svou parlamentní funkci zástupce šéfa pro vnitrostranickou disciplínu rezignovat poslanec Chris Pincher, protože přiznal, že v londýnském klubu Carlton osahával v opilosti dva muže. "Přehnal jsem to, byl jsem opilý," přiznal. Byl to už jeho druhý takový skandál. 

Mezi konzervativními poslanci nyní zuří debata, že by měl by Chris Pincher vyhozen i z poslaneckého křesla.




Johnsonova Downing Street uvedla, že prý Johnson "netušil", že je Pincher alkoholik a že osahává lidi kolem sebe, když ho jmenoval do vysoké poslanecké funkce.

Johnson lhal, Pincher měl sexuální skandál už letos v únoru, Johnson to věděl, přesto ho jmenoval do vysoké poslanecké funkce.


 


Objevily se také nové informace o předchozím skandálu týkajícím se Johnsonova pokusu jmenovat svou tehdejší milenku Carrie Symondsonvou  do vysoké funkce na ministerstvu zahraničí s platem 100 000 liber ročně. O tom publikoval před několika dny ve svém prvním tištěném vydání článek deník Times, ale v pozdějších vydáních z toho dne byl ten  článek odstraněn: Ukázalo se, že na základě interpelací Johnsonových lidí.

Satirický čtrnáctideník Private Eye nyní přinesl k této věci další informace. Johnsonovi lidé vyvinuli nátlak na deník Times, aby tuto informaci potlačil, protože byla spojena se skutečností, že Johnson byl přistižen ve své kanceláři v parlamentě, uprostřed orálního sexu s Carrie. Ani si nezamkli dveře.

Zde jsou podrobnosti v angličtině:



0
Vytisknout
5795

Diskuse

Obsah vydání | 4. 7. 2022