Americká hysterie a xenofobie sílí

5. 10. 2013

čas čtení 1 minuta

Mimochodem Frank Wolf stojí i v pozadí uzavření serveru "NASA Technical Report" (jeho dlouhletá adresa http://ntrs.nasa.gov/ je nyní už i nedostupná), který obsahoval veřejně přístupné STARÉ zprávy NASA, fascinující zdroj z historie americké kosmonautiky. Uzavřen byl v březnu tohoto roku a místo, aby se nadšenci z celého světa mohli pročítat popisem počítače lodě Apollo nebo zprávou ze zkoušek "nenafukovacích" skafandrů, na serveru se objevila jen tato zpráva, píše Jaroslav Kousal:

"Server technických zpráv NASA bude nepřístupný veřejnosti, dokud tento úřad neprovede analýzu jeho obsahu za účelem zjištění, že neobsahuje technické informace, které jsou předmětem amerických předpisů a zákonů omezujících vývoz a že byly provedeny příslušné kontroly. Tento server bude znovu uveden v provoz po provedení příslušných kontrol. Omlouváme se."

"The NASA technical reports server will be unavailable for public access while the agency conducts a review of the site's content to ensure that it does not contain technical information that is subject to U.S. export control laws and regulations and that the appropriate reviews were performed. The site will return to service when the review is complete. We apologize for any inconvenience this may cause."

Nyní je zřejmě server zrušen úplně díky pár vlivným lidem v čele se staříkem, který má plné kalhoty z Číňanů, co si nevšiml, že nebýt studentů z Číny (a celkově z Asie), mnohé americké univerzity by mohly zavřít krám...

0
Vytisknout
9620

Diskuse

Obsah vydání | 4. 10. 2013