Americké vojenské základny ohrožuje změna klimatu. A Pentagon nestíhá

14. 6. 2019

čas čtení 1 minuta
Opožděný seznam ohrožených základen byl zveřejněn současně se zprávou agentury Government Accountability Office, která říká, že Pentagon při plánování nedokáže využít klimatických projekcí, informují Ben Watson a Patrick Tucker.


Po šestiměsíčním odkladu mohou američtí zákonodárci konečně zjistit, které vojenské základny jsou nejvíce ohroženy změnou klimatu. Tato informace dorazila těsně před nálezem Kongresu, že ministerstvo obrany má jen chabou představu, jak se na tyto hrozby připravit.

Došlo k vyhodnocení zranitelnosti infrastruktury ze strany sílících povodní, sucha a požárů; tání permafrostu; vzestupu hladin řek a moří a dalších účinků změny klimatu. Celkově bylo označeno 46 základen zvlášť ohrožených klimatickou změnou.

Představitelé ministerstva nedokázali žádost Kongresu vyřídit včas a zpozdili se o šest měsíců.

V Kalifornii a na Floridě se nachází osm ohrožených základen. Ve Virginii šest, v Jižní Karolině a na Havaji tři. V Arizoně, Severní Karolíně, v D.C. a na Guamu jsou dvě. A Texas, Nové Mexiko, Nevada, Utah, Colorado, Delaware, Georgia, Washington, Maryland, Louisiana a Japonsko mají po jedné.

Ve středu agentura Government Accountability Office vydala vlastní zprávu o tom, jak se vojenské instalace připravují na klimatickou krizi. Ta zjistila, že přípravy probíhají příliš pomalu a špičky Pentagonu se dostatečně neangažují.

Závěr GAO odráží diskuse vyšetřovatelů s veliteli a manažery základen na 23 instalacích.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
7028

Diskuse

Obsah vydání | 18. 6. 2019