Nikdo neudělal pro sjednocení muslimů a židů více než Donald Trump...

Alternet: FBI konspiruje teroristické útoky

12. 5. 2016

čas čtení 2 minuty

Od 11. září 2001 americké bezpečnostní a výzvědné služby, FBI a NYPD, vyřešily řadu údajných teroristických útoků, které jejich agenti záměrně zosnovali, včetně těch, které měly být zacíleny na synagogy. Ačkoliv byly tyto útoky méně než reálné, jejich "zmaření" mělo velký dopad jak na jejich údajné viníky, tak na potenciální oběti: rozšiřováním strachu mezi židovskou komunitou v USA a paniky, že této komunitě hrozí vysoké riziko útoku.

Posledním doklade této znepokojující praxe je uvěznění Jamese Mediny, konvertity k islámu s bohatou kriminální minulostí, v dubu tohoto roku. Místopřísežné prohlášení FBI ukazuje, že její vlastní zdroj tvrdí, že Medina měl v úmyslu spáchat během židovských svátků bombový útok na židovské centrum Aventura Turnberry.

Zdroj měl dokonce podporovat Medinu v tom, aby provedl útok ve jménu Daeš, Islámského státu, ačkoliv s touto teroristickou skupinou není ve spojení. "Ano, můžeme něco vytisknout... a dělat, jako že je ISIS v USA," řekl údajně Medina v jednom z prohlášení, která dokládají jeho psychickou nevyrovnanost. “Aventuro, hlídej si záda," pokračuje, "ISIS je v domě".  

FBI nakonec Medinovi poskytla falešnou bombu a uvěznila ho. Nyní je souzen za plánování teroristického činu zbraní masového ničení, za což mu hrozí trest odnětí svobody na 40 let.

Ačkoliv v tomto případě zůstává stále mnoho nezodpovězeného, jeví se případ jako součást rozsáhlejšího schématu. Před jeho uvězněním se do léčky FBI dostalo více muslimských mužů, kteří byli federálními agenty podporováni v tom, aby zaútočili na židovské instituce. Většina z nich buď trpěla psychickým onemocněním, nebo vývojovými vadami.

Mezi nejvíce šokující patří případ Ahmeda Ferhaniho, mladého muslima s klinicky diagnostikovanou bipolární afektivní poruchou, který byl odsouzen na deset let do vězení za obvinění ze zločinů spojených s terorismem.

Kompletní text na serveru Alternet v angličtině ZDE

Poznámka čtenáře z diskuse: Řeknu vám, kdo udělal pro sjednocení muslimů a židů mnohem víc než kdokoliv jiný: Donald Trump.

0
Vytisknout
8411

Diskuse

Obsah vydání | 12. 5. 2016