Pozvánka:

Přednáška o "jiném Jeruzalémě" - v úterý v Praze

22. 10. 2018

čas čtení 1 minuta

Foto: Jednou z přednášejících je Dalia Nassar, která pochází z politicky aktivní křesťanské rodiny. Na snímku je v tričku s nápisem „Palestinka“.

Zájemci o Blízký východ, lidská práva či zahraniční politiku mají v úterý 23. října jedinečnou příležitost vyslechnout přednášky a debatovat se zástupci palestinských neziskových organizací z Jeruzaléma. Právní expert a lidskoprávní aktivistka promluví o aktuální situaci v Jeruzalémě, právních aspektech okupace a jejím dopadu na životy palestinských žen.

Přednášející se pokusí poskytnout jiný, reálnější obraz Jeruzaléma, který není běžně v České republice znám. Posluchače seznámí s každodenní realitou palestinských obyvatel Jeruzaléma a vysvětlí, proč jim často hrozí odebrání rezidenčních práv, proč dochází k demolicím palestinských domovů nebo proč vnímají Jeruzalém jako hluboce rozdělené město navzdory izraelským tvrzením o jeho jednotě.

Akce se koná v úterý 23. října v 18:00 na Novotného lávce 5 (místnost 319, Klub techniků, zastávka tramvaje Karlovy lázně). Pracovním jazykem angličtina.

 

0
Vytisknout
7642

Diskuse

Obsah vydání | 24. 10. 2018