Češi neztratili paměť

15. 10. 2012 / Boris Cvek

čas čtení 2 minuty

Po právě proběhlých krajských volbách se objevují představy, že Češi ztratili paměť, když volí KSČM. Nechci obhajovat KSČM, nicméně nechci zároveň připustit, aby došlo ke ztrátě paměti. Nejhorší na předlistopadové KSČ nebyla sovětská okupace nebo popravování lidí, tyhle věci patřily hlouběji do minulosti.

Předlistopadová KSČ byla prohnilá mafiánská instituce, která neumožnila rozvoj země ze strachu o svoji moc a svoje požitky (a přesně to dělá současná pravicová vláda).

Na této struktuře po roce 1989 vyrostla postupně jiná, rétoricky "pravicová" mafie, která se skládala z bývalých členů KSČ nebo z lidí, kteří s KSČ před listopadem 1989 nějak spolupracovali či s ní byli konformní. Pokud má tedy někdo paměť, měl by si pamatovat, že polistopadový režim úplně stejně jako předlistopadová KSČ brání už dvacet let rozvoji této země ve jménu svých požitků, které získává obludným rozkrádáním veřejných peněz (od kuponové privatizace po rozkrádání evropských dotací).

Podílí se na tom ODS i ČSSD a ostatní strany, které byly za těch dvacet let ve vládě.

Kdyby lidé na Západě žili v takových poměrech, zřejmě by volili také KSČM jako lidé v Česku.

Ostatně v Rakousku se to už stalo a zhnusení nad zkorumpovanou vládou lidovců a sociálních demokratů se kdysi provalilo ve volební úspěch Jörga Heidera.

Pokud politika ztratí úplnou důstojnost a desítky let se zločinní politici smějí lidem do obličeje, aby je nakonec zašlapali do bídy, nelze se divit tomu, že lidé volí KSČM. Není to chyba lidí.

Není to důsledek ztráty paměti. Volba KSČM může být protestem proti polistopadovým poměrům, které představují kontinuitu s předlistopadovou vládou KSČ.

Pokud vím, KSČM se nechce vrátit k mafiánskému systému vlády jedné strany nad celou společností. Možná by však ráda napojila svá korýtka na veřejné peníze jako ostatní strany. To zatím nemohla, a proto vypadá tak čistě. Až se však ušpiní a pokud se normální strany korupčníků neprobudí ze závislosti na zlodějině, nebude lidem možná zbývat nic jiného, než volit nacisty. Systém rozežraný korupcí a podvody všeho druhu rodí jenom bídu a bída nenávist.

0
Vytisknout
20487

Diskuse

Obsah vydání | 17. 10. 2012