Kde bere paní Hanzlová aroganci útočit na lidi, kteří hlasovali jinak?

16. 10. 2012

čas čtení 2 minuty

Paní Hanzlová nemůže souhlasit s článkem pana Cveka, já nemohu souhlasit s článkem paní Hanzlové, a to z několika důvodů, píše David Somr.

Rád bych vyzval pisatelku, aby se vydala do těch nejchudších oblastí České republiky, např. na Ostravsko, a pokusila se přesvědčit místní obyvatele o tom, že volit komunisty je zlo samo o sobě, nejlepší by bylo, okořenit toto přesvědčování o informaci o tom, že všichni Ostraváci, kteří volí komunisty, jsou blbci. Nevím nic o paní Hanzlové, jaký je její věk, životní zkušenosti a další, avšak rád bych věděl, kde získává odvahu urážet druhé na základě toho, koho volí ve volbách.

Dnes je totiž všeobecně známa skutečnost, že komunisté a zajisté i další politické strany získávají navrch právě v situacích, kdy lidé-voliči již nevědí kudykam. Mají s tím své zkušenosti nejen Němci, ale i Čechoslováci, Španělé a mnohé další národy.

A ještě jeden postřeh-pokud je paní Hanzlová ve věku, kdy by mohla zažít na "vlastní kůži" volby za vlády komunismu, jaký byl její postoj k těmto volbám? Velmi by mě tato skutečnost zajímala, vzhledem k tomu, že mám od roku 1990 velmi silný pocit, že žiji ve státě disidentů.

Všichni kolem mě se tváří a chovají takovým způsobem, že nabývám dojmu, že KSČ volilo maximálně několik desítek lidí a to stačilo k tomu, aby pár papalášů ovládalo patnáctimilionový národ. Nevím jak paní Hanzlová, ale já jsem se nesčíslněkrát setkal s názorem, že volby byly za komunistů povinné!!

Takže paní Hanzlová, vyzývám Vás, abyste o sobě prozradila trochu víc, možná zjistíme, že se za Vaší arogancí a bohorovností skrývá špatné svědomí.

Na sebe mohu prozradit to, že vzhledem ke skutečnosti, že je mi 47 let, tak jsem komunistické volby zažil jen jednou, ignoroval jsem je a v gulagu jsem neskončil.

0
Vytisknout
8538

Diskuse

Obsah vydání | 17. 10. 2012