Pokud zvítězí komunisté v parlamentních volbách, vrátím se do ČR podnikat

15. 10. 2012

čas čtení 2 minuty

Dovoluji si reagovat na pana Aschenbrennera, který napsal, cituji, píše Petr Novák:

To, že komunisté získali nad 20%, ale pro něj znamená ještě jedno: založí si rezervní firmu na Kypru. Po parlamentních volbách buď bude pokračovat v podnikání jako dosud, nebo stávající firmu zavře, propustí zaměstnance (kteří mimochodem mají nadprůměrné platy) a začne podnikat přes tu kyperskou. Rozhodne se podle volebních výsledků.

Dovolím si na toto reagoval slovy, že to je nesmysl. Větší jsem ještě nečetl.

Firmy si v cizině založili již všichni tuneláři, ale i poctiví podnikatelé jako berličku pro různé transakce (někteří skrývali ukradené miliony či miliardy nebo skrývali vlastní identitu jako obranu proti vydírání a to i kolikrát od policie apod).

Pokud pan A. vyrábí, tak na Kypru asi vyrábět nebude. Pokud bude chtít zde podnikat, tak asi bude muset i tu kyperskou společnost zde zaregistrovat jako českou pobočku. A tím se nevyhne zdanění DPH apod.

Myslím si, že to je jen takové plácnutí do vody.

Já jsem si musel založit firmu v cizině už dávno. Ne jako obranu proti komunistům, kterých se jen tak mimochodem nebojím, ale jako ochranu před naším systémem.

Napřed jsem měl velmi dobře prosperující firmu a najednou se na mne začala množit udání, tu na policii, tu na finanční úřad.

Pak mi firmu ukradli přímo moji zaměstnanci. Moje zaměstnance nebylo možné podezírat z členství v KSČM. Spíše naopak.

Udělali to tak, že moje provozní vedoucí přestala platit nájmy a domluvila se s majiteli nebytových prostor, že si je po výpovědi mé firmě převezme.

Mně pak zavolala, že mám výpověď ze všech prostor, ale že ona si ode mne koupí zboží, které jsme měli v obchodech. Ve stejnou dobu můj jednatel v dopravní společnosti zablokoval moje splácení kupní ceny za firmu. A současně mne zadržela policie a posléze mne státní zástupce dal do vazby.

Rok a půl jsem strávil ve vazbě a během té doby mi z firem nezbylo nic. To se stalo v letech 2001 až 2004.

Od tét doby jsem přesvědčen, že zdejší podnikatelské prostředí svědčí z větší části jen mafiánům napojeným na státní úředníky a politiky. Pokud by zvítězila KSČM v parlamentních volbách, tak se možná vrátím do ČR podnikat.

0
Vytisknout
14207

Diskuse

Obsah vydání | 17. 10. 2012