Barcelona demonstruje proti záplavě turistů, namísto toho chce přijímat uprchlíky

25. 6. 2018

čas čtení 1 minuta


Začátkem loňského roku požadovalo v Barceloně na demonstraci 150 000 lidí, aby španělská vláda přijala více uprchlíků. Krátce poté se na zdech v Barceloně začaly objevovat nápisy "Turisti, jděte domů, vítáme uprchlíky". Brzo poté demonstranti začali protestovat proti turistům: "Barcelona není na prodej!" "Nenecháme se odtud vyhnat!"

Obdobné protesty proti záplavě turistů se loni v létě konaly v Benátkách, v Římě, v Amsterodamu, ve Florencii, v Berlíně, v Lisabonu, v Palmě de Mallorca i jinde. Barcelona však zároveň s vyjadřováním odporu vůči turistům chce přijímat více uprchlíků.

 

Přestože turisté loni v Barceloně utratili asi 30 miliard euro, Barcelona chce dávat přednost přijímání chudých imigrantů, Obyvatelé Barcelony totiž nyní považují turismus za opravdovou hrozbu svému městu. Údajně nyní tvoří turisté 30 procent obyvatelstva města. To radikálně změnilo celou tvář Barcelony. V roce 1990 přijala Barcelona 1,7 milionu turistů, loni to bylo 32 milionů turistů. To vede k zvyšování činží, vyhání to místní obyvatele z města. Turisté blokují veřejný prostor.

Naproti tomu považují obyvatelé Barcelony imigranty za pozitivní přínos městu: integrují se do společnosti velmi úspěšně. Imigrace přináší městu diverzitu - turismus ho jen ničí.

Podrobnosti v angličtině ZDE

 

0
Vytisknout
11009

Diskuse

Obsah vydání | 29. 6. 2018