Donald Trump se může zbláznit radostí nad "podporou" od režiséra Davida Lynche

26. 6. 2018

čas čtení 2 minuty


V sobotu zveřejnil deník Guardian dlouhý rozhovor s americkým režisérem Davidem Lynchem, režisérem Blue Velvet, Eraserhead a Twin Peaks, v němž režisér hovořil na mnoho témat. Lynch, který v demokratických primárkách r. 2016 hlasoval pro Bernieho Sanderse, řekl v deníku Guardian, že "Trump možná vejde do dějin jako jeden z největších prezidentů v historii, protože věci tolik destabilizuje. Nikdo není schopen proti tomuto člověku inteligentním způsobem bojovat."

Článek dodal, že i když si Lynch myslí, že Trump nevládne dobře, otevírá prostor, v němž by outsideři mohli věci pozitivně změnit. "Naši takzvaní předáci nejsou schopni se zemí pokročit kupředu, nejsou schopni cokoliv dokázat Jsou jako děti. Trump to všechno ukázal."

 

Interview byl citován v amerických Parlamentních listech, na ultrapravicovém serveru Breitbart News, z něhož samozřejmě byla Lynchova kritika Trumpa vynechána. Nad touto verzí rozhovoru začal včera Trump jásat. Nejprve na shrnutí rozhovoru v  Breitbard News poslal link, a pak se začal vášnivě chválit na předvolebním setkání v Jižní Karolíně. Měl v ruce výtisk článku a nejprve si spletl jména a řekl: "David Lynch by se mohl stát jedním z největších prezidentů v historii."  Dav jásal stejně. Trump dodal: Samozřejmě, tím končí jeho kariéra v Hollywoodu."

Potom Trump přímo citoval z článku v Breitbart News: "Známý filmový režisér David Lynch je přesvědčen, že se prezident Donald Trump zřejmě stane jedném z největších prezidentů v americké historii kvůli tomu, jak otřásl politickým establishmentem." Trump dodal sebeoslavně: "A to kvůli tomu, co všechno jsem dokázal."

Pak Trump útočil na americké televizní moderátory, především na vynikajícího satirika Stephena Colberta, který si drsně dělá v televizi CBS z Trumpa legraci každý večer a jehož pořad sledují desítky milionů amerických občanů. Označil ho za "low life", "primitiva" a "člověka bez talentu".

Navzdory vlně zuřivé globální kritiky se Trump nezmínil o tom, že na mexické hranici nechal odebrat více než 2300 dětí rodičům imigrantů a zda a jak mohou být rodičům vráceny.

Přítomní na Trumpově předvolebním shromáždění na něho reagovali nadšeně. Jeden muž držel transparent "Vesmírnou armádu!!" Mnoho lidí bučelo proti sdělovacím prostředkům.

Trump melancholicky poznamenal, že "kdybych někdy přišel do arény a byla tam prázdná místa, to by byl konec. To bych asi nezvládl."

Podrobnosti v angličtině ZDE

 

0
Vytisknout
7707

Diskuse

Obsah vydání | 29. 6. 2018