Zuckerberg odmítl obvinění, že falešné zprávy na Facebooku ovlivnily výsledek amerických voleb

11. 11. 2016

čas čtení 1 minuta

Mark Zuckerberg odmítl obvinění, že falešné zprávy na Facebooku ovlivnily výsledek amerických voleb. Je to podle něho "šílená myšlenka".

"Voliči se rozhodují na základě svých prožitých zkušeností," řekl Zuckerberg ve čtvrtek na konferenci Techonomy u San Franciska.

"Ve tvrzení, že jediným důvodem, proč někdo mohl nějak volit, protože viděl falešné zpravodajství, je hluboká absence empatie," řekl Zuckerberg a dodal, že ten, kdo něčemu takovému věří, si neuvědomuje, jaké signály vysílal Trump voličům během předvolební kampaně.

Odmítl také kritiku, že zpravodajství, které lidé dostávají na Facebooku, je stále více filtrováno, takže žijí v izolované bublině jediného názoru.

"Hodně jsme to studovali. Opravdu mi na tom záleží." Dodal, že chce, aby lidé měli "rozrůzněné informace."

Většina uživatelů Facebooku prý má přátele s jinými politickými názory, než jsou jejich. Problémem je, že v důsledku "konfirmačního zaujetí" lidé neklikají na informace, které neodpovídají jejich názorům.

"Naším úkolem, naším cílem je pomoci lidem vnímat informace, které jsou pro ně nejvýznamnější a nejzajímavější," dodal Zuckerberg.

Podrobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
5578

Diskuse

Obsah vydání | 14. 11. 2016