Marine Le Penová v BBC: Evropská unie a USA Evropu destabilizovaly a jsou agresivní vůči Rusku

13. 11. 2016

čas čtení 2 minuty


Le Penová v BBC potvrdila, že dostala peníze od První rusko-české banky. Nikdo jiný jí nechtěl půjčit:

Le Penová v BBC: "To, že odmítáme pomoci chudým z celého světa, není v žádném případě rasistické. Chceme se starat o Francouze": Protest proti BBC, že interviewuje Le Penovou: V neděli, kdy se oslavuje v Británii Den příměří (tzv. "Remembrance Sunday") interviewovala kupodivu televize BBC šéfku francouzské Front National Marine Le Penovou. Ta uvedla, že mezi politikou a filozofií britské euroskeptické strany UKIP a její stranou "není žádný rozdíl", a dodala, že je "absurdní", že Farage a jeho kolegové předstírají něco jiného. Oběma stranám jde podle ní o totéž:  o imigraci a o Evropskou unii.

Le Penová tvrdila, že vzestup nacionalismu v Evropě není obdobou třicátých let dvacátého století. "To, co nefunguje, je, když předepíšete tytéž léky všem, když vidíte, že různé země trpí odlišnými nemocemi, když chcete, aby všichni nosili tentýž oblek, který je pro některé příliš malý a pro některé příliš velký, s výjimkou možná Německa, protože tam ho ušili."

Le Penová předpověděla, že její zvolení do funkce francouzského premiéra příští rok bude třetím dějstvím "globální revoluce", jejímž prvním dějstvím byl brexit a druhým zvolení Donalda Trumpa do funkce amerického prezidenta.

Šéfka FN hájila skutečnost, že si půjčila peníze od ruských bank, a chválila Vladimíra Putina. Jeho politická strategie je podle ní "politikou rozumného ochranářství. Putin hájí zájmy své země a brání její identitu."

Le Penová obvinila EU a USA, že Evropu destabilizovaly a že se chovají vůči Rusku agresivně.

Porobnosti v angličtině ZDE

0
Vytisknout
5680

Diskuse

Obsah vydání | 14. 11. 2016