Firma Lego rozvázala spolupráci s nenávistným xenofobním britským deníkem Daily Mail

12. 11. 2016

čas čtení 1 minuta

Rozvážou čeští zadavatelé reklamy a politikové spolupráci s Parlamentními listy, které šířením poplašných zpráv a nenávisti vůči etnickým a náboženským menšinám porušují trestní zákoník ČR?

Dánská firma Lego oznámila, že ruší obchodní partnerství s britským deníkem Daily Mail.

Stalo se to poté, co uživatel facebooku Bob Jones napsal firmě Lego minulý týden na Facebooku otevřený dopis, v němž vyjádřil znepokojení nad její spoluprací s deníkem Daily Mail vzhledem k tomu, že "publikuje materiál, který vyvolává nedůvěru k cizinců, obviňuje ze všeho imigranty a dokonce zaútočil na vrcholné soudce v Británii za to, že vydali určitý verdikt". Lego byl pro mě vždycky inkluzivní výrobek, dodal Bob Jones. Jeho otevřený dopis na Facebooku sdílelo 22 000 lidí. Jones se firmy Lego v dopise dotazoval, zda má v úmyslu pokračovat v obchodní spolupráci s deníkem Daily Mail.

V sobotu reagovala firma Lego na Twitteru i na Facebooku: "Rozvázali jsme svou dohodu s listem Daily Mail a další reklamní spolupráci s tímto deníkem neplánujeme." Firma Lego tutéž zprávu poslali kampani Stop Funding Hate (Přestaňte financovat nenávist), která naléhá na britské supermarkety John Lewis a Co-Op. aby také rozvázaly spolupráci s deníkem Daily Mail.

0
Vytisknout
5765

Diskuse

Obsah vydání | 14. 11. 2016