Británie: Labouristé dohnali v popularitě konzervativce, toryovští poslanci zuří na Johnsona

30. 8. 2020

čas čtení 1 minuta


Labouristická strana nyní v popularitě dohnala konzervativce. Obě strany mají nyní v Británii volební podporu 40 procent. (Stále nechápu, jak jakýkoliv Angličan může podporovat nekompetentního, arogantního šílence Borise Johnsona, poznamenává Jan Čulík.) Čtyřicet procent vypovídá o Anglii mnohé...)

 

Koncem března 2020, když jako šéf Labouristické strany končil Jeremy Corbyn, měli britští konzervativci volební podporu 56 procent (!) a labouristé pouhých 28 procent. (Corbyn má toho hodně na svědomí, mimo jiné i katastrofu brexitu, pozn. JČ.)

Koncem března také 65 procent Britů souhlasilo s tím, jak Johnsonova konzervativní vláda reaguje na koronavirovou krizi, a 23 procent nesouhlasilo. O pět měsíců později, poté, co se Británie stala jednou z koronavirem nejpostiženějších zemí na světě a Johnsonova vláda učinila rekordních 11 obratů o 180 stupňů, vždy na poslední chvíli, poklesla podpora Johnsonovy vlády na 31 procent (stejně neuvěřitelné! JČ) a 47 procent s konzervativní vládou nesouhlasí.

Labouristickou stranu nyní vede centristický, forenzní právník Keir Starmer, který vystupuje velmi věcně, solidně a opatrně.

Podrobnosti v angličtině ZDE 

0
Vytisknout
5909

Diskuse

Obsah vydání | 1. 9. 2020