Rusové v Sýrii zranili čtyři americké vojáky

28. 8. 2020

čas čtení 1 minuta
Američtí vojáci byli zraněni při potyčce s ruskými jednotkami v severovýchodní Sýrii. Vyplývá to z prohlášení ozbrojených sil a svědectví osoby seznámené s událostmi, informují Lara Seligmanová a Woodroff Swanová.


U čtyř amerických vojáků byly diagnostikovány mírné projevy připomínající otřes vyvolaný výbuchem (concusion) po incidentu, který se týkal ruských obrněných vozidel a vozidel mezinárodní protiteroristické koalice. Vyplývá to z vojenského prohlášení, které má k dispozici list Politico. Další americký zdroj informovaný o událostech potvrdil, že došlo ke zranění několika amerických vojáků.

Později se k událostem vyjádřil také mluvčí americké Rady pro národní bezpečnost John Ullyot. Potvrdil v prohlášení informace o událostech, ale nepotvrdil, zda se zranění týkala amerických vojáků.

K incidentu došlo v úterý kolem desáté hodiny dopoledne syrského času, když rutinní bezpečnostní hlídka narazila na ruské vojáky nedaleko města Al-Malikíja v severovýchodní Sýrii, oznámil Ullyot. Ruské vozidlo narazilo do koaličního a zranilo jeho osádku, načež koaliční hlídka oblast opustila, "aby situaci deeskalovala".

Ullyot v prohlášení ruské počínání odsoudil.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

0
Vytisknout
7050

Diskuse

Obsah vydání | 1. 9. 2020