Koronavirus v Rusku: Putin neuspokojil ani "alarmisty", ani "ekonomisty"

22. 4. 2020

čas čtení 1 minuta
V mnoha zemích politici během pandemie mohou volit mezi tou částí voličů, která věří, že koronavirus znamená existenciální hrozbu, a jinou, která se domnívá, že pandemie je přeceňovaná a že lídři musejí vrátit zemi rychle k normálu, upozorňuje Olga Slabadová.


Toto rozlišení do značné míry vysvětluje vysvětluje směr, jímž se lídři vydali podle toho, zda se cítí nuceni reagovat na jednu nebo na druhou stranu spektra. Ale v Rusku, tvrdí politolog Kirill Rogov, se Vladimiru Putinovi podařilo ztratit podporu u obou skupin současně.

Neudělal dost pro boj s koronavirem, pokud jde o ty, kdo mají za to, že je to nezbytné, ani pro podporu malého a středního podnikání a spotřebitelů z pohledu těch, kdo si přejí, aby se vláda soustředila na nastartování ekonomiky.

Tato kombinace sráží rozsah i intenzitu podpory veřejnosti pro Kreml, což ovlivňuje Putinovu schopnost stanovit budoucí kurs - ale krize ještě nedosáhla stádia, v němž bychom mohli očekávat hladové bouře a masové protesty. Místo toho panuje zlověstné ticho.

Podrobnosti v ruštině: ZDE

0
Vytisknout
6732

Diskuse

Obsah vydání | 28. 4. 2020