Romská stipendia. Darujte!

23. 4. 2020

čas čtení 2 minuty



www.romskastipendia.cz/darujte

Dobrý den,

jak možná víte, naši stipendisté patří k nízkopříjmovým rodinám a mnoho z nich žije v sociálně vyloučených lokalitách. A i přesto usilují o lepší život. 

 

Nůžky sociální nerovnosti se možná rozevřou v blízké budoucnosti ještě více, než tomu bylo dříve. A my tu chceme pro studenty být i v dalších letech a pomoci jim a jejich rodinám překonat možné obtíže. Dokončené vzdělání bude to největší jistotou, kterou jim nikdo nebude moci vzít.  

Pokud je to pro vás možné,  přispějte na podporu vzdělání těchto mladých lidí i Vy. 

 

Jsme vděční za každý dar. 

Díky Vám tak podpoříme minimálně 60 studentů ve studiu a pomůžete nám udržet stipendijní program pro potřebné i v dalších letech. 

 



Jsme se studenty v kontaktu i v těchto dnech a zjišťovali jsme, jaké musejí překonávat v současné době překážky. Mnoho studentů nemá notebook anebo se o jeden musí dělit se svými sourozenci. Možná se to může zdát neuvěřitelné, ale jsou i takové rodiny, které si nemohou nákup počítače dovolit. A tak kromě toho, že jsme spustili kampaň s názvem DÍKY VÁM, abychom dofinancovali chybějící část rozpočtu ve výši 500 000 Kč do konce června, bychom vás rádi požádali i o věcný dar.  

Pokud Vám doma přebývá nějaký notebook a mohli byste ho studentům darovat, byla by to velká pomoc. Máme v organizaci IT technika, který počítač vyčistí a připraví tak, aby ho student dostal v co nejvíce funkční podobě. Poté ho odešleme studentovi, ten se s notebookem vyfotí a fotografii dostanete společně s poděkováním na Váš email. Stačí odpovědět na tento email, či napsat na email dary@romea.cz. 

 

 




 

Děkujeme, že studentům pomáháte i v této době. 

 

  

S úctou a poděkování

Mgr. Monika Mihaličková a celý tým Romského stipendijního programu

fundraising, péče o dárce

ROMEA, o.p.s.

Korunní 127, 120 00 Praha 2

www.romskastipendia.cz/darujte

www.romeaops.cz

 




0
Vytisknout
6810

Diskuse

Obsah vydání | 28. 4. 2020